Allt och lite till kring kortspelet Harpan

Harpan är en slumpmässig patiens som även kräver viss skicklighet, och den kan agera som ett ypperligt tidsfördriv när du har en stund för dig själv. Om du är intresserad av att ta reda på mer kring hur du spelar Harpan ska vi kika på spelreglerna nedan, men vi kommer också att gå igenom tips som du kan använda dig av för att med större sannolikhet få patiensen att gå ut.

Kortlek att spela med

Här kan du spela Harpan

Om Harpan inte redan finns installerat på din dator kan du vända dig till diverse sajter på nätet för att komma igång med spelandet. Ta exempelvis en tur över till SpelaHarpan.com och få tillgång till patiensen redan idag. Om du inte är säker på hur spelet går till kan du läsa deras guide, och du kan därtill ta en titt på speltipsen som de erbjuder för att bli en äkta Harpan-mästare.

Kort info kring spelreglerna

När du spelar Harpan är ditt mål att korten på spelplanen ska flyttas till fyra basrutor, och ordningen som dessa kort ska ligga i är ess, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Knekt, Dam, Kung. Spelplanen ska ha sju korthögar som ligger i rad bredvid varandra, och korten ska läggas i ordningen högst till lägst. Kom ihåg att vartannat kort ska vara rött och vartannat ska vara svart, så det är inte möjligt att exempelvis lägga en svart trea över en svart fyra.

I Harpan kan du antingen flytta ett kort i taget eller flytta en helt hög med kort, och det gäller att strategiskt välja vart du vill flytta de olika korten så att du får tag på de dolda korten längst ner i högarna. När basrutorna har fulländats har patiensen gått ut.

Speltips för att få ett bättre flyt

Det viktigaste tipset för att lyckas med att lägga patiensen Harpan är att ta din tid. Om du lägger upp i basrutorna för fort kan det leda till att du inte har nog med kort för att resterande kort ska kunna spelas ut.

Det kan dessutom vara en god idé att hålla koll på vilka kort som ligger i högen och på så vis veta med dig var du ska placera ut de olika korten. Detta är dock lika komplicerat som det låter, och som nybörjare kanske du hellre föredrar att bara spela på vanligt vis. Oavsett vad du väljer är Harpan en spännande patiens som kan förgylla din dag och se till så att tristessen är som bortblåst.