Vad är E-sport? | Allt om att spela och satsa

Det utomordentligt populära fenomenet E-sport har tagit världen med storm, och särskilt i Sverige är det många som uppskattar både E-sport och generellt gaming. Det som E-sport syftar på är tävlingar som äger rum på antingen datorer eller spelkonsoler, och här spelar de tävlande olika datorspel mot varandra.

Vi kommer i den här artikeln att tala i korthet om vad E-sport är tillsammans med ytterligare fakta som kan vara bra att vara bekant med. Ta reda på mer om E-sport genom att besöka Esportsportalen eller fortsätt att läsa nedan för en översikt av hur E-sport går till.

Mer om E-sport

Allting började med Starcraft i slutet av 1990-talet, och det var då som ordet E-sport skapades. Numera finns det ett enormt antal tävlingar med fokus på många olika spel utöver just Starcraft, och E-sport fortsätter att växa i popularitet för varje dag som går. Om du är intresserad av att spela på E-sport finns det därför många möjligheter att ta del av den här speltypen.

När det kommer till just vårt avlånga land kan det vara bra att veta hur Svenska E-sportförbundet startades upp år 2016, och Svenska E-sportföreningen skickade svenska representanter till ett flertal spels världsmästerskap både år 2016 och 2017.

Oddsbetting online

E-sport är inte bara någonting som du själv behöver spela, utan det är också möjligt att satsa på E-sport för att kamma hem en imponerande summa om du har turen och strategierna på din sida. Du satsar på E-sport genom att vända dig till olika spelsidor eller mer specifikt bettingsajter. Det du satsar på kan exempelvis vara vilket lag som kommer att vinna en viss spelmatch eller hur många poäng som varje lag kommer att få beroende på vilken typ av spel de spelar.

Bettingbonusar att hämta ut

För att komma i gång med E-sportbettingen på helt rätt sätt kan det vara värt att välja en spelsajt som har en oddsbonus att dela ut. Oddsbonusar kan variera från spelsida till spelsida, men det är vanligt att du får ett gratisspel på exempelvis 100 kronor när du gör din första insättning.

Du vill heller inte missa matchningsbonusarna som matchar din första insättning. Om en matchningsbonus exempelvis ligger på 100 % upp till 200 kronor betyder detta att du har möjligheten att sätta in 200 kronor och då få 200 kronor från spelsajten för att sammanlagt ha 400 kronor att spela för.

Glöm dock inte att många bonusar har omsättningskrav, vilket syftar på att du måste spela för bonusbeloppet ett visst antal gånger innan du får möjligheten att göra uttag på dina vinster. Om en bonus till exempel kommer med ett omsättningskrav på 10x måste du spela för din bonus 10 gånger innan du får lov att ta ut vinster från spelsaldot. Med allt detta i åtanke kan det vara spännande att spela på E-sport både med och utan en bonus, så satsa på det som känns rätt för dig och ta del av E-sportspänningen!