Spännande slag om Champions League-platserna i Premier League 2021/2022

Drygt två tredjedelar av Premier League säsongen 2021/2022 är nu spelade. När vi tar oss an den sista och avgörande delen råder det inga tvivel om att vi väntar oss stor dramatik. Slaget om Champions League-spel är redan otroligt spännande.

Sett till den höga nivån på ligan handlar Premier League nu för tiden lika mycket om att nå Champions League-platserna som att vinna själva titeln. Därmed väntar vi oss många individuellt svåra matcher att betta på. Känner du dig likväl manad att spela på dem? Då kan du ta reda på var du hittar spel på betting hos sidor med licens runt om i Sverige. Samtliga av dem erbjuder betting på Champions League, så det finns goda möjligheter att välja det som passar dig bäst.

kvalplatser champions league

Flera lag med i kampen

Om inte Liverpool lyckas gör någonting storartat kommer Manchester City, som nu har en trygg ligaledning, att kamma hem sin andra raka Premier League-titel. Oavsett räknar vi med att guldet går till någon av de två rivalklubbarna. Desto svårare är det att förutspå vilka som kommer att sluta upp som topp fyra i Premier League och därmed plocka ligans Champions League-platser. 

I slaget om topp fyra-platserna har vi Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United och West Ham, som under David Moyes gör en mycket stark säsong. Endast två av dem kan plocka de sista platserna under Liverpool och Manchester City som sedan en tid tillbaka tycks ha sina gjutna i sten. Uppgörelsen i ligan kommer därför att bjuda på stor dramatik och likaså en gedigen utmaning för den som planerar att spela på de viktiga matcherna. 

Tottenham och Chelsea favoriter

Av de lag som gör upp om Champions League-spel nästa år finns det två klara favoriter till att plocka tredje och fjärdeplatsen, Tottenham och Chelsea. Efter att ha varit med i titelstriden en bra bit in på hösten har Chelsea skaffat sig en stark position. För Tottenhams del har man gjort en rejäl uppryckning sedan Antonio Conte kommit in. Den taktiskt disciplinerade och samtidigt passionerade managern har fått laget att spela efter sina villkor, och nog ser det lovande ut. 

Arsenal stadium

Arsenal och Manchester United måste anses vara jokrar i topp fyra-slaget. Medan Londonklubben gjort en bättre säsong än i fjol, har United hackat rejält. Däremot har “The Red Devils” en klart bättre spelartrupp och större potential. Spelmässigt sett har det även tagit sig på sistone. Skulle deras nygamla värvning Cristiano Ronaldo hitta sin toppform med under säsongens kvarstående månader kan laget komma att vinna tillräckligt många viktiga matcher för att knipa en Champions League-plats. 

Nog går vi en spännande tid till mötes, och det är synnerligen inte enkelt att förutspå en slutlig ligatabell. För den som spelar på matcherna är det därför rekommenderat att jobba hårt med underlag och förutsättningar inför respektive match.